wij zoeken input voor een voorstelling

Rouw op 't bord

Wij zijn op zoek naar verhalen van mensen die zich niet begrepen en/of misbejegend hebben gevoeld door professionals (bvb. in zorg of uitvaart) en door hun omgeving (vrienden, familie, collega’s, onbekenden).

deel je verhaalmeer info

 Interactief theater rond rouwbejegening

Levenzegt heeft veel ervaring in interactief en participatief theater als tool binnen opleidings- en trainingstrajecten.

Wij ontwikkelen momenteel een interactief theater rondom ‘omgaan met rouw(enden)’. De voorstelling zal scènes tonen waarin mensen in rouw verkeerd bejegend worden door hun omgeving en/of door professionals vanuit onwetendheid, ongemakkelijkheid of onkunde.

Onze inspiratie voor deze scènes halen wij altijd uit echte verhalen. Maar dan ook enkel als inspiratie.

Heb jij een ervaring hiermee?
Heb jij je tijdens een rouwperiode in jouw leven al misbegrepen of misbejegend gevoeld door anderen, zorg-, uitvaart- en/of andere professionals en/of  door mensen uit je omgeving of zelfs onbekenden?

Of heb jij een situatie ervaren met iemand in rouw waarbij je je oncomfortabel voelde en niet wist wat de juiste aanpak was?

Wil jij jouw verhaal met ons delen ter inspiratie van deze voorstelling zodat wij mensen kunnen helpen om meer bewust te worden van hoe ze fijner met mensen in rouw om kunnen gaan? Deel dan hieronder je verhaal.

Discreet en zorgzaam
We gaan zorgzaam en discreet om met alle informatie die je met ons deelt. Mocht je je daar comfortabeler bij voelen: maak het gerust anoniem door jezelf een pseudoniem te geven en anonimiseer ook gerust alle personages die in jouw verhaal voorkomen. We hebben wel een mailadres van je nodig zodat we je om toestemming kunnen vragen om jouw input te verwerken in onze voorstelling. We delen ook graag het resultaat met jou.

Wat is interactief theater?
Interactief theater wordt gebruikt tijdens opleiding en training om (communicatie)vaardigheden aan te leren of te verbeteren en om dialogen over gevoelige thema’s te begeleiden. Enkele acteurs tonen op een herkenbare, maar ook luchtige manier de realiteit van het publiek. Vervolgens krijgt het publiek de kans om te experimenteren met oplossingen door de acteurs te coachen. Het resultaat van elke oplossing wordt zichtbaar gemaakt, zodat de deelnemers meteen leren wat wel en niet werkt.

Ik wil mijn verhaal delen!

Professional in afscheid, verlies, rouw…?

Kom dan de Herinnerkring ontdekken tijdens een gratis online demo.