Leven, verlies en rouw

Beleeftheater

Betekenisvolle voorstellingen om het leven te vieren, rouwprocessen te ondersteunen en om samen te leren over het leven en de dood.

offerte vragenmeer info

Beleeftheater, meer dan theater

Met beleeftheater creëren wij een levendige ervaring voor ons publiek zodat zij:

  • blije, betekenisvolle, belangrijke,… herinneringen met elkaar kunnen delen en/of samen nieuwe herinneringen maken
  • hun emoties veilig kunnen delen om die te laten landen en te helpen transformeren;
  • uiterst ervaringsgericht kunnen leren over onderwerpen als afscheid, verlies en rouw;
  • een unieke artistieke ervaring beleven die verder gaat dan passief entertainment;
  • een concrete en verdiepende dialoog kunnen voeren rondom het leven, rondom de dood, rondom levensthema’s en thema’s die leven;

Tijdens elke voorstelling worden mensen rationeel én emotioneel betrokken. Afhankelijk van het doel en de behoeften van het publiek maken we de voorstelling zo interactief of actief als nodig is, gaande van enkele suggesties geven voor ons spel tot deelnemen aan het verhaal om de loop ervan te beïnvloeden.

Beleeftheater kan variëren van kleinschalige, intieme voorstellingen in een huiskamer tot grootschalige producties in een theaterzaal voor enkele honderden mensen.

Kant – en – klare voorstellingen

Herinnerkring

Of je nu iemand wil herdenken, iets te vieren hebt, een bijzondere gebeurtenis wil markeren of gewoon een speciaal moment wil delen… De Herinnerkring geeft een mooie en originele invulling aan elke bijeenkomst waar herinneringen centraal mogen staan.

→ meer info

Troostkring

Mensen komen samen en delen hun innerlijke wereld, die vervolgens door ons op artistieke wijze wordt vertaald en weerspiegeld. Wanneer woorden tekortschieten, vangen wij met beeldtaal de betekenis.

Herstelkring

We helpen mensen om te praten over ervaringen die vaak moeilijk zijn om te delen en soms zelfs taboe. Met de grootste zorg selecteren we welke elementen uit de verhalen we ensceneren om erkenning en steun te bieden. 

Rouw op 't Bord

Met deze interactieve theatervoorstelling versterken mensen hun vaardigheden in het omgaan met rouw en rouwenden. Tijdens de voorstelling nodigen we mensen uit om verschillende omgangswijzen met rouw te verkennen.

Maatwerk en andere thema's

Vind je niet wat je zoekt in ons kant-en-klaar aanbod? Dan horen we graag hoe we je verder kunnen helpen. We hebben verschillende maatwerkpakketten. Wanneer we voor jou een voorstelling uitwerken die we nadien in ons aanbod kunnen en mogen opnemen scheelt dat in de voorbereidingskosten voor jou.

→ neem contact op

Ik wil een offerte!