Ontdek de

Herinnerkring

Voor iedereen die werkt rond levensthema’s, levensfasen of levenseinde organiseren we deze gratis online bijeenkomst om te ervaren welke meerwaarde de Herinnerkring kan leveren binnen jouw organisatie, bedrijf of praktijk.

inschrijvenmeer info

Kom ontdekken wat de Herinnerkring kan betekenen voor jouw aanbod en doelgroep. We lichten ook de Troostkring, de Herstelkring en het interactief theater Rouw op ’t Bord toe.

Wat is een Herinnerkring?
De Herinnerkring geeft een mooie en originele invulling aan elke bijeenkomst waar herinneringen centraal mogen staan. Of je nu iemand wil herdenken, iets te vieren hebt, een bijzondere gebeurtenis wil markeren of gewoon een speciaal moment wil delen… In de Herinnerkring kun je troost ervaren, herkenning vinden of verbondenheid voelen in de verhalen die levens kleuren. Tijdens de voorstelling met terugspeeltheater improviseren wij ter plekke scènes op basis van herinneringen en anekdotes die gedeeld willen worden.

In een Herinnerkring zorgen wij ervoor dat de bijeenkomst een bijzondere en gezamenlijke ervaring wordt. Wij helpen mensen hun herinneringen en anekdotes, maar ook hun belevingen en emoties te delen met elkaar als familie, team of groep.

Daarvoor werken wij met terugspeeltheater, een methode die op een verbindende, rituele en artistieke wijze vorm geeft aan bijeenkomsten. Dit resulteert in een gedeelde beleving, vernieuwde herinneringen en een diepere verbinding met elkaar.

Denk daarbij aan een voorstelling:

 • om het leven van iemand (die gestorven is) te eren en te vieren.
 • om een herdenkingsmoment voor iemand of een gebeurtenis vorm te geven.
 • om mooi afscheid te nemen van elkaar.
 • als inhoudelijk deel voor een bijzondere verjaardag, een geboorte, een huwelijk, een jubileum,…
 • om zomaar samen te zijn en het leven te vieren met verhalen voor iedereen

Wat is terugspeeltheater?
Terugspeeltheater is een originele, interactieve vorm van improvisatietheater. Op basis van verhalen en ervaringen van het publiek maken onze spelers en de muzikant ter plekke theater. Elke ervaring wordt vanuit empathie en op een intuïtieve, artistieke manier ‘teruggespeeld’ naar de verteller en het publiek. Wij doen dat zorgzaam, respectvol en zonder oordeel. Niemand moét iets vertellen en alles is welkom.

Wat levert het op?

 • verbinding door gezamenlijk delen en beleven
 • erkenning en herkenning
 • inzicht en ontroering
 • rust en troost, maar ook plezier en verlichting
 • nieuwe (perspectieven op) herinneringen
 • zuurstof voor relaties

Wie zijn wij?
Ann en Hadass vormen een empathisch terugspeelduo. De sensitieve muzikanten Ward, Arend-Johan of Ignaas zorgen voor de magische begeleiding van hun spel. Samen maken zij deel uit van Levenzegt, een collectief voor improvisatie- en interactief theater. Daarnaast zijn zij ook actief bij de internationale zustergroep Perspektives, gespecialiseerd in online theater.

Met zorg improviseren zij op basis van persoonlijke verhalen die zij ingeleefd ensceneren. Met terugspeeltheater richten zij zich op groepen en teams die een inhoudelijke en verbindende invulling zoeken voor hun evenementen. Zoals een herdenkingsdag van een dierbare die overleden is, voor een bijzondere verjaardag, een huwelijk, afscheid van een collega, een teambuilding,… En voor alle andere gedenkwaardige momenten waar samenzijn en herinneringen centraal staan.

Wie ben jij?
Een professional die van dichtbij of van ver werkt rond levensthema’s, levensfasen of levenseinde zoals ritueelbegeleider, uitvaartprofessional, fotograaf, videograaf, aanbieder van locaties voor bijeenkomsten, (rouw)therapeut, (palliatieve) zorgverlener,…

  Wat staat er op het programma?
  We zorgen er eerst voor een laagdrempelige kennismaking. Daarna luisteren we naar herinneringen en verhalen die op dat moment door de deelnemers verteld willen worden en spelen we die terug. Terloops geven we meer uitleg over onze aanpak en de mogelijkheden. Er is voldoende ruimte voor vragen.

  Wanneer?
  Dinsdag 5 maart 2024 van 20-22u.
  Past deze datum niet? Schrijf je dan zeker in voor onze updates of maak een afspraak voor een ander moment.

  Waar?
  Online! Onze voorstellingen vinden doorgaans plaats in de fysieke ruimte en dat vinden we zelf ook het fijnst! Dankzij onze internationale zustergroep zijn we ook erg bekwaam in online terugspeeltheater. We weten intussen allemaal dat online werken wel wat voordelen heeft. Daarom besloten we deze gratis voorstelling online aan te bieden zodat jij je niet hoeft te verplaatsen en mensen kan ontmoeten van overal.

  Wil je erbij zijn?
  Registreer je dan snel met het formulier hieronder, plaatsen zijn beperkt. Je krijgt ten laatste de dag voordien de link.

  Ja, ik wil de Herinnerkring ontdekken!