verbinden en inspireren met

Ondernemersverhalen
offertemeer info

Over Ondernemersverhalen
Ondernemend zijn en blijven is een reis, een avontuur met pieken en dalen. Alles komt voorbij: spanning, stress, eenzaamheid, energie, betekenis, samenwerking en zo veel meer.

Met Ondernemersverhalen helpen wij netwerkorganisaties en bedrijven die focussen op intrapeneurschap om ondernemende geesten op een ontspannende en inspirerende manier met elkaar te verbinden. Ondernemers maken verhalen en verhalen maken ondernemers. En daar valt zoveel uit te leren!

Wat doen we?
Tijdens een interactieve voorstelling luisteren we naar het publiek, hun ervaringen en verhalen. Met terugspeeltheater zorgen we voor een uitwisseling van ervaringen met levensechte verhalen. Op basis van wat wij gehoord hebben, improviseren we scènes die herkenbaar zijn of een verrassend perspectief tonen, die humor of ontroering brengen, die inpiratie of erkenning bieden,…

Nadien kunnen de deelnemers makkelijker de weg naar elkaar vinden en verder verbinden (met een drankje erbij).

Terugspeeltheater?
Terugspeeltheater is een originele, interactieve vorm van improvisatietheater. Op basis van verhalen uit het publiek maken spelers en muzikant op intuïtieve en artistieke wijze ter plekke theater. Dat gebeurt empathisch, respectvol en zonder oordeel. Laat je niet afschrikken door de interactiviteit: niemand moét iets vertellen en alles is welkom.

Elke voorstelling wordt opgebouwd op zo’n manier dat mensen zich op hun gemak voelen, ook wie iets roept vanuit het publiek of een verhaal vertelt aan de facilitator. De ideale duurtijd van een voorstelling is daarom 90 minuten. Maar afhankelijk van het thema, doel, publiek, evenement,… kunnen we afspreken dat dat 60 of 120 minuten is.

Thema?

We kunnen op vraag werken rond elk mogelijk ondernemersthema. We werkten eerder al rond:

  • Succes en tegenslag
  • Groeien en bloeien
  • Vastpakken/Loslaten?

Wie vertelt?
Het publiek wordt opgewarmd om bij de verhalen te komen die op dat moment verteld willen of moeten worden. Vertellers bieden zich in principe spontaan aan. Maar je kan, als dat het doel beter dient, als organisatie vooraf zelf verhalenvertellers selecteren. Zolang het verhaal op het moment zelf maar spontaan bevraagd kan worden door onze facilitator en spontaan beluisterd kan worden door onze spelers en het publiek. Improvisatie is immers de kern van Ondernemersverhalen.

Wat levert het op?

  • Deelnemers voelen dat ze niet alleen zijn met hun verhaal.
  • Ze leren de anderen (beter) kennen op een unieke en verbindende manier.
  • Ze halen wijsheid, inspiratie, goesting en hoop uit de verhalen.
  • Ze herkennen zichzelf in de teruggespeelde verhalen (ook wie niet vertelt) en vinden erkenning, een frisse blik of relativering waar nodig.

Lees hier enkele reacties van deelnemers.

Enkele reacties van enthousiaste deelnemers:

“Door het spel werd het duidelijk voor de verteller dat ze gewoon moest springen. En voor mij is het ook duidelijk geworden dat ik niets te verliezen heb met het gewoon te proberen.”

“Een inspirerende avond vol herkenning en humor.

“De verhalen hebben me aan het denken gezet over mijn eigen ondernemerschap.

“Een leuke en leerzame manier om met andere ondernemers in contact te komen.

Het doel werd geopenbaard naarmate de avond vorderde. Ik ervaarde een enorme verbondenheid en houd aan deze netwerkavond een heleboel inzichten -voor het bedrijf maar ook persoonlijk- en zeer fijne contacten over.”

Erwin De Baetselier – Luceda Photonics

“Ik ga wel vaker naar netwerkevents. Maar dit is de eerste keer dat ik achteraf met zoveel mensen gepraat heb. Het terugzien van jezelf in de verhalen die anderen vertellen verlaagt voor mij de drempel om op anderen af te stappen. We hebben ook al iets om over te praten.”

Ondernemersverhalen tijdens voor of na een training of tijdens een (netwerk)evenement in jouw organisatie? Vraag een offerte.

Regelmatig organiseren we een netwerkavond met Ondernemersverhalen. Schrijf je in voor onze updates en blijf op de hoogte.

Ik wil een offerte!