interactieve theatervoorstelling

De Woonknoop

Een voorstelling die de knopen in huisvesting laat zien. We gaan in dialoog met het publiek, dat de kans krijgt om samen met ons alternatieven uit te proberen.

offerte vragenmeer info

Over de voorstelling
In ‘De Woonknoop’ staan de kansen en keuzes van Lou centraal. We volgen Lou in de zoektocht naar een nieuwe woonst en hoe de contacten met overheidsdiensten, verhuurders en medische professionals verlopen.

‘De Woonknoop’ is een voorstelling over beeldvorming rond mensen in armoede, over de gevolgen van thuisloosheid en de prijs van indirecte of laattijdige hulp.

Deze voorstelling is een forumtheater gespeeld door de leden van armoedevereniging Onder Ons. Zij laten zien waar veel mensen mee te maken krijgen. Vervolgens leggen ze de vraag voor aan het publiek: hoe ga jij om met deze uitdagingen?

Hoe kan je deze voorstelling inzetten?

  • Als eye-opener en dialoogstarter.
  • Om op een creatieve manier alternatieven en oplossingen te bedenken.
  • Als empowermentsessie voor mensen in armoede en daklozen.

Formules
Je kan deze voorstelling aanvragen voor een groot publiek in een theaterzaal of voor een kleine groep in een lokaal.

Ik wil een offerte!

Liever eigen voorstelling op maat om een probleem aan te kaarten? Dat kan.
Maak een afspraak om jouw vraag en de mogelijkheden te bespreken.

Willen jullie geen voorstelling presenteren, maar wel graag aan de slag met participatieve theatermethodieken om mensen te versterken? Dat kan ook!
Maak een afspraak om de behoeften van jouw doelgroep en de mogelijkheden te bespreken.

Dit forumtheater is het resultaat van een traject met de methode van participatief drama (waaronder Theatre of the Oppressed). Dit traject werd begeleid door Ann Duchateau van Levenzegt en is onderdeel van een project van Avansa Limburg en Onder Ons Sint-Truiden, met de steun van Saamo Limburg, Trefpunt Armoede, Welzijnsschakels, Welzijnszorg, De Brug, Stad Hasselt en Nationale Loterij.